Довідка по телефону: +380680096333

БУДУВАТИ І ОБСЛУГОВУВАТИ СОНЯЧНІ ЕЛЕКТРОСТАНЦЇЇ БУДУТЬ РОБОТИ

У США розробляють автономну роботизовану систему для монтажу фотоелектричних модулів при складанні сонячних електростанцій.

Міністерство енергетики обрало компанію RE2 Robotics у рамках реалізації програми O-AMPP, передає ecotechnica.com.ua

В якості основи для нової системи буде використана розроблена RE2 роборука, придатна для використання на відкритому повітрі. У ній застосовуються передові технології комп’ютерного зору і машинного навчання. У рамках O-AMPP можливості мобільної роботизованої руки оптимізують з точки зору маніпулювання фотомодулями.

“RE2 буде використовувати свій великий досвід в автономному маніпулюванні і технологічну базу, щоб налаштувати роботизований механізм і привести його у відповідність з вимогами цієї програми, – заявила доктор Аманда Сгрой, головний науковий співробітник компанії. – Щоб наділити систему здатністю автономно переміщати і встановлювати сонячні панелі при створенні електростанцій, будуть застосовані наші модулі машинного навчання і штучного інтелекту RE2 DetectTM і RE2 IntellectTM».

Маємо на меті надати сонячній галузі новий інструмент для підвищення швидкості будівництва, сказав Йорген Педерсен, президент і генеральний директор фірми. «Використовуючи мобільну інтелектуальну технологію маніпулювання RE2, прагнемо підвищити продуктивність праці, підвищити безпеку робітників, знизити витрати на будівництво і підвищити ефективність і якість монтажу за рахунок автоматизації процесів, які у даний час виконуються вручну, – сказав він. – Можливо, завдяки цій інноваційній концепції, сонячна енергія може стати більш доступною для всіх”.

Очікується, що нова система на 75%, скоротить трудовитрати, пов’язані з монтажем сонячних панелей, на 10% знизить загальні та адміністративні витрати на створення СЕС, а також на 38% прискорить будівництво.

O-AMPP є частиною державної інвестиційної програми SETO2020, спрямованої на підтримку проектів, що дозволяють підвищити доступність, надійність і масштаби використання сонячних технологій у енергосистемі США, а також допомагають усунути наявні в галузі проблеми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.