Довідка по телефону: +380680096333

Британці показали концепт електрокара, який очищає повітря навколо себе

Модель Airo не тільки не буде псувати повітря, але і буде очищати повітря за іншими машинами. Випуск електрокара планують налагодити до 2023 року, про це пише NANOKROK.

Британська компанія Heatherwick Studio представила концепт електричного автомобіля, який не тільки не шкодить атмосфері, а й, навпаки очищає повітря за іншими автомобілями. Прес-реліз з’явився на офіційному сайті компанії.

Презентація електрокара пройшла в рамках автосалону в Шанхаї. Модель отримала назву Airo, від англійського слова «air» – повітря. Цей концепт Heatherwick Studio виконали спеціально для китайського автовиробника IM Motors, який спільно заснували SAIC Motors, Alibaba і технопарк Zhangjiang Hi-Tech.

Airo може працювати в безпілотному режимі без водія, але при бажанні стає пілотованої машиною. В салоні у цій моделі є обертові крісла, які трансформуються в кімнату для переговорів або навіть ліжко. Щоб ніхто не бачив, що відбувається всередині, скла – в тому числі скляний дах – можна затемнити.

Разом з самим автомобілем студія представила і станції, які також очищають повітря, а крім цього можуть служити для зарядки електромобілів. У прес-релізі не уточнюється, чи всі електрокари можна буде заряджати за допомогою цих станцій або тільки якісь певні.

Для Heatherwick Studio це перший спроектований автомобіль, хоча досвід проектування транспорту у студії є – до цього Heatherwick Studio презентували міський автобус, створений для Лондона, і туристичну човен.

Випуск Airo планують почати в 2023 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.